На Димитър Желязков е наложено 30 дневно задържане в Истанбул. В този срок трябва да премине процедурата по искането за екстрадицията му, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов. Вътрешният министър пък беше категоричен, че преди операцията срещу групата на Митьо Очите не е имало теч на информация. Двамата бяха в РПУ Елин Пелин, където се срещнаха с полицейски служители и кметове от района.

Вътрешният министър благодари на турския си колега за оказаното съдействие и съвместните действия за задържането на Димитър Желязков. Валентин Радев беше категоричен, че операцията по задържането на групата на Митьо Очите е била подсигурена и не е имало теч на информация.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Ако беше изтекла информация щеше ли той да отиде от Гърция в Турция и ние да го хванем там. Само това помислете и си отговорете сами. Никакъв теч. Даже аз ги похвалих за това.

Главният секретар обясни, че постоянно се работи срещу къртиците в системата, за да се избегнат рискове.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Когато има теч на информация се взимат мерки. Смятам, че в този случай няма проблем.

На среща с кметове от района около Елин Пелин от местната власт са поискали повече полицаи в населените места, както и контрол по пътищата в региона.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Зле са с пътищата, преминават камиони. Искат да ги проверяваме. Главният секретар им обясняваше, че това не е само наша работа, но обещахме съвместно с ДАИ да правим такива проверки.

В Елин Пелин ще се ремонтира и сградата на полицейското управление.

Комисар Маринов: Митьо Очите остава в турския арест за 30 дни

Комисар Маринов: Митьо Очите остава в турския арест за 30 дни

Димитър Желязков - Очите е задържан за 30 дни в турския арест, като в този период трябва да мине процедура пред турски съд за неговото екстрадиране у...