НОВИНИ

Митов: Преводът на речта на Ердоган е различен от интерпретациите в медиите

Никой отговорен политик не трябва да поставя под съмнение съвременните граници между държавите в региона. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов във връзка с последните изявления на турския президент Ердоган при откриването на учебната година в турския град Ризе.

митов преводът речта ердоган различен интерпретациите медиите
bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 20.10.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Митов коментира, че се е запознал внимателно с точния превод на казаното от президента Ердоган при откриването на учебната година в турския град Ризе и то по думите му се различава значително от интерпретациите на някои медии. В изказването си г-н Ердоган не споменава град Варна, както се твърди, нито пък говори за референдуми.

"Независимо от това интерпретациите на някои медии станаха повод за изявления на български партии и отделни политици", заяви министър Митов.

„Предлагам им да се запознаят внимателно с конкретния текст, преди да изискват официалната реакция на българското правителство, тъй като в своята реч г-н Ердоган прави ясно разграничение между държавните граници в региона, които той казва, че уважава, и тъй наречените граници на неговото сърце", уточни външният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В село Царев брод през ден са без ток
В село Царев брод през ден са без ток
180 милиона лева за модернизиране на училища, паркове и градския транспорт
180 милиона лева за модернизиране на училища, паркове и градския транспорт