НОВИНИ

Митрополит Гавриил се разграничи от публикуваното становище на сайта на Синода

Ловчанският митрополит Гавриил обясни днес в специално изявление, че всъщност становището на Синода е изготвено от Десислава Панайотова, отговорен редактор на сайта на Патриаршията. До това се стигнало, тъй като на 8 февруари изтичал срокът за обществена дискусия на сайта на Министерския съвет и време за изготвяне на позиция по Стратегията нямало.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
17:38, 12.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Единствено Десислава Панайотова била работила по въпроса и написала проект на текст. Митрополит Гавриил ѝ препоръчал да съкрати материала си, да обърне внимание на въпросите, които се поставят в концепцията и само с две-три изречения да потвърди, че абортите са неприемливи за църквата.

Той нямал време да прочете последната редакция и накрая се оказало, че Панайотова не е спазила препоръките и първоначалният текст почти не е променен. Митрополит Гавриил добавя, че проектът бил разпратен на всички митрополити, никой не казал, че е против, а двама дори предложили да се пусне в сайта на Министерския съвет, за да се спази срока, а после да се доусъвършенства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В ЕП в Страсбург започва дебат за бъдещето на Европа
В ЕП в Страсбург започва дебат за бъдещето на Европа
В Мадрид започна процес срещу 12 каталунски лидери
В Мадрид започна процес срещу 12 каталунски лидери