НОВИНИ

​Млад мъж загина при стрелба в центъра на Кърджали

С убийство в Кърджали завърши скандал между два враждуващи клана за отвлечено момиче. От упор е застрелян 30-годишен мъж от близкото село Петлино, който е починал на път за болницата. Според местните жители, извършителят е 17-годишен младеж с прякор Мето. Жандармерия блокира входа на болницата, където дойдоха десетки представители на двата клана.

bnt avatar logo
от Красимир Ангелов
15:16, 08.02.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
​млад мъж загина стрелба центъра кърджали

Убийството е станало на тази пресечка, на метри от пазара в Кърджали. Според очевидци, между жертвата и извършителя е избухнал скандал заради отвлечено непълнолетно момиче. То е трябвало да се омъжи за брата на убития, но неговият род отказал да плати за булката, отказал и да я върне.

17-годишният Мето е от рода на момичето. Стрелял е в 30-годишния Махмуд с незаконно притежаван пистолет „Макаров" от около метър разстояние. Мъжът е улучен в гърдите и в стомаха. Откаран е веднага в болницата, но лекарите не успяват да го спасят. Пред здравното заведение се събраха двата враждуващи клана. За да не се стигне до сблъсъци, болницата беше блокирана от жандармерия, а в района на пазара имаше засилено полицейско присъствие. Едва в късния следобед клановете си тръгнаха, но местните хора се притесняват, че войната между тях може да са разгори с нова сила.

Извършителят на убийството се издирва. Окръжната прокуратура започна разследване за умишлено убийство. Установяват се свидетелите на инцидента. Според очевидци, почти всички са роми, избягали с таксита след стрелбата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шивачките от Калофер и днес протестираха в защита на уволнения директор
Шивачките от Калофер и днес протестираха в защита на уволнения директор
Протести срещу корупцията във Валенсия
Протести срещу корупцията във Валенсия