НОВИНИ

​Млад мъж от Кюстендил дарява лични средства и своя костюм на бъдещ абитуриент

Млад мъж от Кюстендил иска да помогне на бъдещ абитуриент, който е в тежко социално положение. Георги Георгиев е решил да дари лични средства, своя костюм както и всичко необходимо за празненството на бъдещия абитуриент. Благородния жест на Георги вече се разпространява в социалната мрежа Фейсбук и набира много последователи, които също искат да помогнат на нуждаещи се бъдещи абитуриенти.

bnt avatar logo
от Ангелина Дочева
09:37, 03.05.2018
9200
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

19-годишният Георги работи като сервитьор в едно от престижните заведения в Кюстендил. Преди година е завършил средното си образование в местната Професионална гимназия по икономика и мениджмънт. Разказа, че с наближаването на абитуриентските балове му хрумнала идеята да помогне на младеж, който не може да си позволи средства за този важен ден в живота му

Георги Георгиев: Реших да поема цялата организация за празненството, аз ще му заплатя абсолютно всичко, което се изисква от мен, говорим за облеклото, за колата, за фотографа, за кувертите в хотела, които плаща той.

И въпреки, че Георги живее скромно, с неголямата си заплата на сервитьор, не се колебае да направи добро на бъдещ абитуриент.

Георги Георгиев: Едно от нещата които ще му донесе е със сигурност увереност в живота, че има хора, които да му помогнат в труден момент, да види че не е сам и че има добри хора на този свят.

Работодателят на Георги - Петър Петрушев смята, че благородния жест на младия мъж е пример за останалите.

Петър Петрушев, собственик на хотел и ресторант в с. Слокощица: Наистина заслужава аплодисменти. Това е наистина една хубава постъпка от негова страна. Аз самият обичам да подкрепям такива млади хора като него.

Желанието на младия мъж е бъдещият абитуриент да е от община Кюстендил. Всеки, който знае за социално слабо семейство, което не може да посрещне абитуриентския бал на детето си, може да се свърже с Георги чрез Фейсбук групата "Аз съм от Кюстендил" или да му пише на лично съобщение. Ще търси и директорите на гимназиите в града, за да открият заедно младеж, който има нужда от помощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състезание с винени коне в Испания
Състезание с "винени коне" в Испания
Да живееш срещу работното си място - историята на подполковник Калчев
Да живееш срещу работното си място - историята на подполковник Калчев