НОВИНИ

Млада художничка представи дебютната си изложба

Живописни платна, които разкриват променящия се свят, показват творбите на Габриела Цонкова. В дебютната си изложба "Отвъд очите" младата художничка представя своя поглед и върху известни библейски истории.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
07:00, 20.10.2017
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Отвъд очите разказва историите, от които всеки човек има нужда. Тези, които забравяме, но трябва да търсим, за да опознаваме себе си и света около нас. Според младата авторка истинска важни са душата, разума и сърцето вътре в нас. Една от картините й изобразява точно това красотата на човешката душа.

Габриела Цонкова - художник: Перлата символизира чистотата, символизира нас, за красотата на това да бъдем човеци, на това да вярваме, да обичаме, да бъдем добри. Това имаме ние в нас едно сърце, една душа, една красота, която е чиста. Тя е там вътре и ние трябва да се вглеждаме в нея и може да изберем дали да видим него или нея.

Габриела Цонкова се занимава и със сценография. Любовта ѝ към театъра я отвежда в престижната Кралската Шотландска Консерватория, където завършва Театрален Дизайн. Според нея изкуството е диалог между твореца и публиката. Признава, че не може да бъде само сценограф или само художник.

Габриела Цонкова - художник: Аз знам, че това е моят път и трябва да го извървя заедно с хората около мен и публиката, която искам да научи нещо дали чрез картина, дали чрез макет. Ти винаги разказваш истории.

Изложбата е отворена за посетители до 29-ти октомври в галерия "Натали".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работодател от Русе плаща висшето образование на свои служители
Работодател от Русе плаща висшето образование на свои служители
Телефонен измамник се представи за шефа на полицията в Хасково
Телефонен измамник се представи за шефа на полицията в Хасково