НОВИНИ

Млада жена загина в катастрофа край Самоков

22-годишна жена загуби живота си в тежка катастрофа с камион на пътя Самоков - София, в района на "Мечката". Според шофьорите, които пътуват всеки ден, на този участък стават най-много катастрофи, заради тесния път, завоите и превишена скорост.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:03, 12.11.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Малко след 10 сутринта. Лек автомобил, управляван от млада жена, навлиза в първия опасен участък от пътя Самоков - София. Остри и последователни десен, ляв завой, загуба на контрола над автомобила, навлизане в насрещното и челен сблъсък с камион. Шофьорът на камиона няма видимост, няма и време за реакция. За съжаление краят е фатален за жената.

11.20 часа сигналът постъпва в полицията. На място пристигат екипи. Движението спира. Започват огледи. Започват и тълкуванията на другите шофьори - защо се е стигнало до инцидента.

Христо Минев: Преди тези завои е правият участък и хората подценяват... просто не са готови за тези завои. Аз си го обяснявам като може би слаб опит и подценяване на пътя.
Петър Бичаков: Аз карам бавно - 50-60 километра.
Георги Мирчев: Опасно е тука. Всеки бърза за работа, не се съобразява с пътната обстановка.
Иво Иванов: Трябва да се внимава. Много внимателно трябва да се кара. Трябва да знаем, че има срещу нас, зад нас....

Повече от четири часа районът на инцидента беше отцепен и се извършваха огледи. Автомобилите се отклоняваха през обходен маршрут през селата Бистрица и Железница.

14 часа - на пътя няма и помен от случилото се и скоростта отново се увеличава. От какво има нужда - от допълнителни знаци и повече внимание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Доброволци събраха жълъди за семена от Борисовата градина
​Доброволци събраха жълъди за семена от Борисовата градина
Кой дестабилизира Ливан?
Кой дестабилизира Ливан?