НОВИНИ

Младата жена от Куртово Конаре може да е убита от ревност

Жестоко убийство на млада жена тази нощ потресе пловдивското село Куртово Конаре. Жертвата е била нападната и прободена в сърцето на метри от къщата си, докато е отивала на работа нощна смяна. Загинала е на място. Полицията разследва различни версии, но хората в селото смятат, че престъплението е добре планирано.

bnt avatar logo
от БНТ
15:56, 29.12.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Малко преди полунощ 26-годишната Милена Динова излязла от дома си, за да отиде на работа в месокомбинат в съседното село. Наблизо в кола я чакали четирима нейни колеги, с които е трябвало да пътува до там. Жената обаче не дошла на срещата.

Галина Андреева, зам. окръжен прокурор на Пловдив: Трупът ѝ е намерен от нейни колеги тази нощ, след като тя не се появила на обичайното място откъдето са я взимали за работа, тъй като е работила нощна смяна. Трупът е бил в близост до дома, в който е живеела пострадалата с видими следи от насилие.

От две години Милена живеела с Илиян Найденов в дома на неговата баба. Според хора от селото по Коледа тя е приела и предложението му за брак. Пред разследващите Илиян заявил, че е спял по времето, когато Милена е излязла. Колегите ѝ го събудили, след като се натъкнали на безжизненото ѝ тяло. Предполага се, че неизвестният засега извършител първо зашеметил жертвата, след което е нанесъл един единствен удар с нож.

Иван Пиринов, кмет на село Куртово Конаре: За мен най-вероятно тя е следена, защото излизала по едно и също време всяка вечер за работа и е следена, най-вероятно тя е нямала време да отреагира на това нападение, явно е издебната.

Хората в селото са потресени случилото се.

Магдалена Николова, съседка: Кротка женичка, нищо лошо не съм видяла нито от момчето, нито от жената.

Димитрийка, съседка: Лоша работа - да те е страх вече да излезеш.

Разследването работи по различни версии, сред които и убийство от ревност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: Коледната ваканция за учениците е до 4 януари
МОН: Коледната ваканция за учениците е до 4 януари
Пореден опит за прекратяване на огъня в Сирия
Пореден опит за прекратяване на огъня в Сирия