Напрежение в Гоце Делчев след вчерашната акция на ГДБОП срещу кабелните оператори. Хиляди потребители останаха без интернет и телевизия. Днес жители на Гоце Делчев излизат на протест пред офиса на местната кабелна телевизия. В отговор на протеста вътрешният министър Младен Маринов коментира, че проблемът е на този, който събира пари, за да предоставя незаконна услуга, а не в МВР.

Маринов поясни, че органите на реда работят активно и срещу фалшивите марки и незаконното разпространение на видеофилми и звукозаписи. Той допълни, че в България трябва да свикнем, че интелектуалното пиратство е сериозно престъпление, което нарушава авторските права.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Знаете, че на този етап, вследствие на предприеманите мерки, ние сме извън така наречения списък 301 на САЩ по отношение на борба с пиратството, но така имаме притеснение, че ако не продължим с ефективните мерки срещу този вид престъпна дейност, е възможно пак да бъдем включени в този списък, а това пряко влияе върху всички останали процедури, свързани дори и с облекчаване на визовия режим на нашите граждани.
Акция срещу кабелни оператори в страната

Акция срещу кабелни оператори в страната

ГДБОП и Европол в специализирана акция срещу кабелни оператори. Разследването е за укриване на абонати и нелегално разпространение на видео съдържание...