НОВИНИ

Младен Маринов: Осем души са задържани след акциите в двете онкоболници

Осем души са задържани за съпричастност към организирана престъпна група след акциите в две болници за онкологично лечение. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

Надежда Василева
от Надежда Василева
11:30, 05.10.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Вчера антимафиоти влязоха в столичната Хематологична болница „Йоан Павел" и в благоевградската „Свети Мина" заради съмнения за злоупотреба с медикаменти за лечение на пациенти. Разследващите проверят колко болни са настанени, колко лекарства са изписани за деня и колко са приложени.

Проверява се и цялата документация и наличностите, за да се установи по каква схема са източвани лекарствата. Подозренията на разследващите са за съществуването на организирана престъпна група за нелегална търговия с онколекарства, които са изписвани за болни, лекуващи се в двете болници.


Младен Маринов - министър на вътрешните работи: От вчера се провеждат процесуално-следствени действия, съвместно с ГДБОП, по неутрализиране на организирана престъпна група.
- От колко време върви проверката?
- Тези разследвания са дълги, няколко месеца - важното е да завършат с резултат.
Към момента има задържани осем лица, които са съпричастни, предстои да видим към колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македонската опозиция не признава резултата от референдума
Македонската опозиция не признава резултата от референдума
​Екипи на ВМА тренираха за бедствие с много пострадали и заплаха от епидемия
​Екипи на ВМА тренираха за бедствие с много пострадали и заплаха от епидемия