Открити са телата на четиримата български граждани, които загинаха при самолетна катастрофа в Северна Македония. Жертвите са семейство - бизнесмен, съпругата му и двете им дъщери. Това съобщи в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов.

Още в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов заяви, че от снощи е в постоянна телефонна връзка с македонския си колега Зоран Заев, за да следи как се развива спасителната операция. Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че по телефона неговият македонски колега му е съобщил, че спасителните екипи са успели да достигнат непристъпния район, където се е разбил самолетът. Потвърдено е, че в машината е имало четирима български граждани. Младен Маринов обаче за сега отказа да оповести тяхната самоличност.


Бойко Борисов - министър-председател: "Говорих с премиера Заев, от снощи сме в комуникация. Нашият хеликоптер е готов от снощи.
Известна е самоличността на загиналите край Скопие българи

Известна е самоличността на загиналите край Скопие българи

49-годишен бизнесмен, занимаващ се с преработка на отпадъци, съпругата му - столичен адвокат и двете им дъщери са загиналите в самолетната катастрофа...

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Колегите от Северна Македония са успели да стигнат до местото на катастрофата. В момента там на място са открити 4 тела. Потвърди се информацията, че след катастрофата няма оцелели. Телата са превозени в тяхната съдебна медицина за съответната аутопсия и експертиза и едва след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите. В момента не могат да се направят конкретни заключения за причините. Нека да изчакаме експертите на място да се произнесат - знаете тези катастрофи са сложни за разследване.

Дали самолетът "Чесна" е бил технически изправен - това ще кажат експертите от Министерството на транспорта. Самият министър Росен Желязков следи от много близо темата, увери вътрешният министър Младен Маринов.