Северин Надеждов Красимиров е задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе. Той е роден 1997 г. в град Русе, живущ в Русе, обитаваният от него адрес е близо до местопрестъплението. Това съобщи на официален брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Северин Красимиров е арестуван късно снощи в Германия, от немската полиция, след искане от българските органи от МВР.

От 2007 г. лицето има криминална регистрация за кражба на цветни метали, обясни още Маринов.

По думите, му, разследването е открило веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението и жертвата. Част от готовите ДНК експертизи дават информация за наличие на ДНК по трупа на жертвата и нейните вещи.

Очакваме още доказателства, продължаваме да работим по всички издигнати версии - както за личния, така и за професионалния живот на Виктория Маринова, категоричен е вътрешният министър.

Задържани са близки на предполагаемия убиец на Виктория Маринова

Задържани са близки на предполагаемия убиец на Виктория Маринова

В германския град Щаде е задържан мъж, който се разследва като извършител на убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. По непотвърдена и...

Младен Маринов обясни още, че три лица подали сигнал са забелязали петно от кръв и слушалки на бетонната алея по кея в Русе. Проследявайки следите, те стигат до женски труп в храстите.

Незабавно в ОД на МВР в Русе е създадена организация за бързи и неотложни действия по отношение на местопрестъплението. Насочени са екипи от ГД Национална полиция, на място е сформиран щаб, който е предприел бързи действия по изясняване на всички факти, изучаване на жертвата и издигане на възможни версии и мотиви за престъплението.

Незабавно е изготвен списък на лица от криминалния контингент, започната е работа като е извършен оглед, иззети са множество находки и са изготвени съответните експертизи. Изведени са няколко основни насоки за работа и конкретни лица, като множество от тях са задържани за 24 часа с оглед изясняване и изчистване на тяхното алиби, допълни вътрешният министър.