НОВИНИ

Младен Маринов съобщи нови подробности за тежкото престъпление в Русе

Всички действия продължават, надявам се на базата на всички иззети находки и веществени доказателства от местопрестъплението да стигнем до извършителя. Това заяви пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов за случая с убитата в Русе 30-годишна тв водеща. Той определи престъплението като изключително брутално.

bnt avatar logo
от БТА
18:00, 07.10.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
младен маринов съобщи подробности тежкото престъпление русе

Министърът обясни, че на мястото е извършен и повторен оглед, фиксирани са и са иззети множество находки, включително и генетичен материал.

Осигурени са експерти от института по криминология, които да започнат работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението. Работи се по отношение на лица от криминалния контингент по тази линия.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Последно се чух с колегите, които работят на терен, изпратил съм най-добрите специалисти, които работят по убийства. Става въпрос за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия.

В близост до местопрестъплението има психиатрично заведение, което също е обект на проверка дали някой от настанените там не се е отклонил. Работи се по установяване на видеокамери в района, на свидетели, каза още министър Маринов, като добави, че става въпрос за алея, по която спортуват местните хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пренареждат плочките на площад Свети Седмочисленици
Пренареждат плочките на площад "Свети Седмочисленици"
Ердоган заяви, че лично следи разследването за изчезналия саудитски журналист
Ердоган заяви, че лично следи разследването за изчезналия саудитски журналист