Министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира във Варна, че работата на министерството е да направи всичко възможно да се намали броят на инцидентите с полицаи по време на работа.

Маринов откри традиционния благотворителен концерт в подкрепа на децата и семействата на загинали и пострадали полицаи и пожарникари. Той се провежда за десета година по инициатива на областния синдикат на полицейските служители. 110 са семействата и децата на загинали и пострадали служители на МВР, подкрепени с тази кампания.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Ежедневно колегите излизат на работа и не знаят какво ги очаква. Това, което ние трябва да направим, е да повишим тяхната сигурност, като ги окомплектоваме с необходимите защитни средства. Знаете, преди време започна окомплектоването на всички полицаи в бронежилетки, със специални средства за защита при различни ситуации. За пожарникарите - специално защитно облекло. Миналата година отпуснахме 2 млн. лв., за да бъде закупено такова. Така че това е пътят, по който можем да намалим такива травми и инциденти.