НОВИНИ

Младеж ни призовава да спортуваме в инициативата "30 за 30"

"30 за 30" или да мотивираме един милион българи да спортуват. Тази инициатива започва като предизвикателство само за Лазар. Само за 6 месеца той качва 10 килограма, не е в кондиция и е без настроение. Тогава решава да направи промяна в живота си и започва да се движи активно.

Цанка Николова
от Цанка Николова
08:56, 22.07.2017
Чете се за: 00:49 мин.
Още
Лазар Радков, инициатор на "30 за 30": Да тренираме 30 дни, всеки ден, е нещо конкретно, нещо измеримо, нещо с краен срок, не прекалено дълго, за да се откажат хората и не прекалено кратко, т.е. има достатъчно потенциал да послужи като нещо, което да бъде основата, върху която хората да изградят навик да се движат редовно, да спортуват редовно.

Фитнес, йога, танци, каране на колело, ходене, тичане, плуване или пък преход в планината.

Лазар Радков, инициатор на "30 за 30": Не е нужно да правиш подвизи от героизъм, за да тренираш, не е нужно тренировката да бъде в уречения час, не е нужно специална екипировка, не е нужно да бъде някаква специално разцепваща тренировка или изпотяваща или каквото и да било. Просто тялото има нужда от повече от по-голямо количество общо движение. 30 дни са предостатъчно, ако искаме да си изградим навик.
;

В рамките на 15 минути човек може да направи интензивна, интересна, изпотяваща и запъхтяваща тренировка, която след това да му вдигне тонуса, да вдигне пулса, да му вдигне настроението и така човек да минава през деня с много по-висока енергия.

Цецо, участник в инициативата "30 за 30": Спортуването може, ако един път се пречупите, да му дадете шанс, може да ви даде много, наистина много.

Днес, само месец и половина след началото, инициативата вече има около 2000 последователи. Лазар признава, че иска да живее в една България с повече енергични, здрави, усмихнати и позитивни хора. Вярва, че ще постигне целта си да мотивира 1 млн. българи да спортуват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сватба за рекорд стягат в Арбанаси
Сватба за рекорд стягат в Арбанаси
Рекорден брой ученици са пожелали да работят през лятото в Бургас
Рекорден брой ученици са пожелали да работят през лятото в Бургас