НОВИНИ

Младеж от Добрич е отишъл на матура с газов пистолет

Младеж на 21 години е влязъл с газов пистолет в езиковата гимназия в Добрич, където трябвало да държи матура по български език и литература, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

младеж добрич отишъл матура газов пистолет
bnt avatar logo
от БНТ
16:22, 19.05.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още

В 8,10 часа той влязъл в класната стая с шапка, слушалки и тъмни очила. Когато го помолили да ги свали и да си предаде телефона си, той отказал. На място пристигнали помощник-директорът на училището и охраната. Докато преговаряли да ги свали, забелязали, че има пистолет. Веднага е повикана полиция. Оказало се, че пистолетът е газов.

След като зрелостникът го предал и свалил шапката, очилата и слушалките, бил допуснат да се яви на матурата по български език и литература. Писал е и по двата модула, обясни Жоро Тошков. След това е отведен от служителите на полицията.

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че е установено, че пистолетът е на брата на младежа. Двамата са дали обяснения. Случаят се проверява, съобщи районният прокурор Петко Тухчиев.

Младежът не е ученик на езиковата гимназия, разпределен е там да положи държавния зрелостен изпит, обясни директорът Милена Иванова.

Инцидентът е докладван и на Министерството на образованието и науката, каза Тошков. Той добави, че други инциденти на държавния зрелостен изпит на абитуриентите и на националното външно оценяване на седмокласниците няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте верните отговори от матурата по български език и литература
Вижте верните отговори от матурата по български език и литература
Как се правят лули показват в Пловдив
Как се правят лули показват в Пловдив