20-годишиният Антонио Лафчийски от Ловеч дари печалбата си от продажбата на мартеници на децата от Център за настаняване от семеен тип. Младежът приготви за всяко дете чантичка с лакомства, дрехи и мартенички. Той е вложил 120 лева лични пари за закупуване на материалите, но след продажбата им спечелил двойно повече и дарил цялата сума на децата.

Ловеч

Антонио е възпитаник на Природоматематическата гимназия. След завършването си работи в местна фирма и учи задочно „Мениджмънт“ в Стопанската академия в Свищов. Идеята да помогне на децата му дошла съвсем спонтанно. Когато приятели го попитали: „Защо го направи?”, той отговаря:”Защо пък не.”

Антонио Лафчийски
„Защо да не направя нещо добро за някои деца. Аз не мога за всички, защото няма как да помогна на всички. Отначало си мислех, че няма да се получи както трябва, но в крайна сметка стана всичко. Всичко беше хубаво.”

Директорът на центъра Поля Денкова сподели, че когато се запознала с Антонио била очарована от младостта му и идеята му да помогне на децата.

Поля Денкова - директор на Център за настаняване от семеен тип в Ловеч
„В случая с Антонио те видяха доброто не в лакомствата, не в мартеничките, които им подари, а в неговите очи. Те видяха, че един млад човек, който е няколко години по-голям от тях може да направи добро за тях.”

Антонио има намерение да продължи да се занимава с благотворителност, дори в по-големи мащаби.

Антонио Лафчийски
„Вече няколко човека са ме питали дали могат да се включат и аз им казвам – да, разбира се, защо да не може.”

Според директора на центъра за настаняване Поля Денкова, с постъпката си Антонио доказва, че сред младите хора има достойни и отговорни граждани на България. И че за добро винаги има място и време.

Вижте повече за кампанията Търси Доброто