Само за месец младежи от Силистра събраха близо 1000 лева, за да помогнат на деца без родители, които са настанени в един от Центровете от семеен тип. Автор на инициативата е световният шампион по канадска борба и спортист на Силистра Християн Маринов.

Силистра

Само за денонощие Християн Маринов увлича в идеята си близо 50 свои приятели. Всички се включват в благородната инициатива да съберат пари за деца без родители и да им купят дрехи и обувки за зимата.

Християн Маринов: „Всичко започна съвсем спонтанно. Бяхме се събрали с приятели на вечеря, споделих им идеята и те на драго сърце се съгласиха. Първия път, общо взето, за едно денонощие събрахме сумата от 200 лева.“

Със средства помагат и други приятели на спортиста, за да могат днес девет момичета и момчета да се радват на ново спално бельо, шапки, ръкавици и всичко, което им е нужно за зимата.

Иван: „Имах нужда от зимни обувки, щото зимата идва, и благодарение на Християн и на неговите приятели ще имам за зимата зимни обувки.“
Гюлфара: „Избрах си ботуши и радвам се, че ни помогнаха хората.“

Християн и друг път е помагал на деца в нужда. Преди година дарил наградата си от 200 лева като спортист на годината. Защото вярва, че с общи усилия ще промени и направи живота на децата по-щастлив.

Вижте повече за кампанията Търси Доброто