НОВИНИ

Младежи спечелиха състезание с платформа за намиране на стаж

Преди 2 месеца ви разказахме за ученици от Софийската математическа гимназия, които са създали стажантска платформа за намиране на работен стаж в бизнеса. С проекта си младежите спечелиха състезание, което им осигури обучение в Словения през юни. В средата на септември отново там ще представят страната ни на състезание по предприемачество

Цанка Николова
от Цанка Николова
08:47, 19.05.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

След 9 месеца сериозен труд приложението вече е напълно готово. Журито го харесва и така учениците печелят състезанието.

Светлана Савова, ръководител на проекта "Тийноватор"& Всеки инвеститор гледа дали тази идея е реално съществуващ проблем, дали лесно може да ескалира в печеливш бизнес, кой има нужда от нея, колко бързо би могла да обхване по-голям кръг от хора.

И не на последно място дали това е идея, която е приложима само в България или има бъдеще и в чужбина.

Алекс Цветанов: За мен е абсолютно достатъчно да знам, че учениците, българските ученици са проумeли, че в България има бъдеще. В различни фирми от различни сектори, в различни отдели на тези фирми, съответно свързани с различни предмети, в които те имат интерес.

Освен победата в състезанието, награда за целия отбор е и възможността да помагат на ученици и студенти да се развиват в България. А броят на фирмите, които са проявили интерес към приложението, вече се увеличава.

Надежда Цачева, създател на приложението& Всички възкликваха: Да, това наистина е проблем, как можем да помогнем и за нас това беше огромно удоволствие да видим това отношение към нас.

След победата в състезанието у нас учениците ще заминат на едноседмично обучение в Словения. Там ще работят с хора от бизнес средата и ще получат съвети как да направят успешен бизнес и да извличат ползи от него.

Светлана Савова, ръководител на проекта "Тийноватор"& Ще работят и хора от програмата там, които вече имат опит над 10 години да правят това, което ние тепърва започваме да правим, за да може да им помогнат да се подготвят по-добре за международното състезание.

Състезанието по предприемачество в Словения ще бъде на 9-ти септември. Победителят в него ще спечели стипендия за "Уотсън Юнивърсити" в Колорадо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици създадоха телефон с шайба и СИМ карта
Ученици създадоха телефон с шайба и СИМ карта
Хотелиерите в Сандански се оплакват от недостиг на персонал
Хотелиерите в Сандански се оплакват от недостиг на персонал