НОВИНИ

Младежки проекти за естетизация на градската среда във Варна

Във Варна бяха представени осем идейни проекта за облагородяване на централната част на града. Инициативата е по повод домакинството на града за Европейска младежка столица. Предложенията бяха обсъдени от експерти по време на Творчески маратон.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински, Д. Кираджиев
16:00, 06.03.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Участниците кандидатстваха по 6 различни поднаправления в конкурса “Проект за милиони” - архитектура, градска среда, предприемачество, уличното изкуство, градски дизайн и гурме. По време на Творческия маратон ментори помагаха на авторите на проекти да доразвият идеите си.

Мирчо Христов, изпълнителен директор на сдружение “Варна - Европейска младежка столица 2017”
"И да предоставят една публична визия пред хора, които проявяват интерес да се запознаят със самите проекти и съответно да стане по-ясно и по-публично за какво ще се изразходват средствата, предвидени за финансиране на дейности по “Инно уейв”."

Сред проектните предложенията се отличиха създаването на творческа работилница с 3D принтери, превръщането на една градинка в сцена, арт фестивал за млади хора, записването на улични песни и издаването им на компактдиск.

Галин Желязков, сдружение “Варна - Европейска младежка столица 2017”
"
Много организации се обединиха зад една идея, което означава, че младежкият сектор във Варна започва да работи заедно за реализирането на проектите."

Част от идейните проекти са създадени от няколко организации със сходна дейност, което според организаторите е добра практика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дизайнер прави маски за деца против замърсения въздух в Лондон
Дизайнер прави маски за деца против замърсения въздух в Лондон
Студенти от Шумен започнаха подписка заради неизплатени пари от практики
Студенти от Шумен започнаха подписка заради неизплатени пари от практики