НОВИНИ

"Младежко предприемачество и заетост" във Варна

Повече от 90 младежи - ученици, студенти и представители на неправителствени организации от Варна и региона участват в двудневна среща, организирана от Сдружение “Моят град” и програма “Еразъм+”. Тя е първият от поредица младежки форуми под мотото “Младежко предприемачество и заетост”, които обсъждат проблеми на професионалната реализация, безработицата и и предлаганата от училищата професионална подготовка.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Вилиана Иванова
17:50, 25.10.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Хората, които развиват собствен бизнес, са двигателите на напредъка в една пазарна икономика, казва анализаторът Петър Ганев. Но да поощряваш младите към предприемачество, може само след честното предупреждение, че това значи да работиш в нестабилна и рискова среда.

Петър Ганев: "Общият знаменател, според мен, е колкото си по-отворен към света и по-далеч от държавата (има такива сектори, които са глобални), имаш повече възможности за успех."

Човек би очаквал, че тази обществена нагласа в комбинация с образователна система, която трудно допуска дискусионност и дръзки решения, биха отблъснали или поне разколебали младите хора.

Патрисия Банова, 11 клас СУ ”Гео Милев”: "Наистина трябва да притежаваш смелост, за да поемеш по такъв път и...по-скоро ме амбицира."
Стоян Колев, 11 клас, СУ ”Гео Милев” - Варна: "Надявам се да имам собствен бизнес в тази сфера, но като за начало, може и да работя в някоя голяма фирма.

След двата дни на дискусии и лекции, младите хора от Варна ще имат време да оформят своите предприемачески идеи, родени в резултат на срещата, и да ги представят по време на втората среща през декември във Велико Търново.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Армията спешно търси военни
Армията спешно търси военни
Пилоти от авиобаза Граф Игнатиево не летят и днес
Пилоти от авиобаза "Граф Игнатиево" не летят и днес