Как младоженци от Видин успяха да зарадват децата от местния дом за медико-социални грижи. Семейство Пенкови се отказаха от цветята в сватбения си ден, за да ги заменят с играчки за най-малките.

Видин

Ирена и Пенко сключват брак в замъка "Баба Вида", където се срещнали за първи път. Те решили да направят един мил жест и да споделят щастието си с децата, лишени от родителски грижи, в дома във Видин, като ги зарадват с подаръци. Помолили всички гости вместо цветя, да им носят по една плюшена играчка.

Ирена Пенкова: Предпочетохме вместо цветя, гостите да ни подарят играчки, за да можем да направим едно добро дело и да зарадваме дечицата в Дом „Майка и дете“.
Пенко Пенков: Донесоха много играчки, но най-голямата изненада, която получихме, че имаше играчки даже пратени от Щатите.

Младото семейство събрали над 70 играчки и веднага след сватбата ги дарили на децата.

Д-р Пламена Вълчева, управител на ДМСГД - гр. Видин: Аз благодаря от името на институцията…за тези хубави играчки и най-вече за жеста, че са се сетили, че има и такива деца в България, които се нуждаят от малко ласка, от малко внимание.

Ирена и Пенко се надяват за в бъдеще да могат да помагат и да радват още деца в нужда.