НОВИНИ

Младоженците от почернената сватба в Турция посетиха мястото на трагедията

Една сватба, 51 погребения и над 60 ранени. Това е трагичната равносметката на Нуреттин и Бесна Акдоган, чийто празник беше почернен от терора в неделя. Двойката посети мястото за първи път след трагедията.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
20:50, 23.08.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Вместо любов и нежност първите часове от семейния живот на Нуреттин и Бесна Акдоган бяха белязани от смърт. Двамата се върнаха на мястото на тържеството си... само за да видят изпочупени прозорци, изкривени врати и безмерна скръб в очите на съседите си.

Нуреттин Акдоган, младоженец: "Те превърнаха най-прекрасния ни ден в ад. Вече нямаме близки. Всички са мъртви. Няма ги. Никой не остана. Те убиха всичките ни близки".

Младата жена имаше сили само да ридае и да задава един единствен въпрос ЗАЩО?

;

По-късно Бесна припадна и се е наложило да бъде откарана в болница, за втори път за времето на краткия си съпружески живот. Месеци по-рано двойката се мести в Газиентеп, в опит да избяга от насилието по границата със Сирия. Младоженецът сподели, че все още не може да осмисли случилото се. Турски медии публикуваха последните му постове в социалната мрежа, в които той се обявява срещу Ислямска държава. По думите му той не е получавал никакви заплахи.

Нуреттин Акдоган: "Всички сме братя и сестри. Не знам какво искат от нас. Има ли някаква дискриминация?! Тук всички умряха. Не само един, всички ... Цяла Турция умря".

Младото семейство беше придружавано от валията на Газиентеп - Али Йерликая и кметът на града - Фатма Шахин. Техните утешителни думи и жестове обаче не можаха да отговорят на въпроса на Бесна и на почернените семейства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С добро качество и висока цена е гроздето в Благоевград
С добро качество и висока цена е гроздето в Благоевград
Европейският маратон на Ангела Меркел
Европейският маратон на Ангела Меркел