Лекари от различни краища на страната на мълчалив протест срещу насилието след жестокия побой над доктор Албена Гагова от болница "Шейново".

От Българския лекарски съюз призовават днес всеки медик да закачи синя панделка с надпис "Не на насилието!" в знак на протест срещу агресията и на съпричастност към колегите си, станали жертва на насилници. В някои градове по обяд са организирани и протести пред лечебните заведения.

От столичната Спешна помощ обявиха, че няма да прекъсват работа за протест, но всички екипи, включително и администрацията, ще носят сини ленти в знак на съпричастност, той като именно медиците от Спешна помощ най-често стават жертви на агресия. Нападението срещу доктор Гагова провокира серия протести на лекари и пациенти през изминалите дни. От правителството изказаха подкрепа към медиците и обявиха, че готвят мерки за по-голяма защита от агресия.


проф. Милан Миланов: Пожелахме и апелирахме към колегите в 13:00 ч. за 15-20 мин. да излязат пред лечебните заведения, защото положението е нетърпимо. Този прецедент не е прелял чашата. Чашата отдавна е преляла. Още по-тежко е положението при колегите ни от спешна медицина, но този прецедент е нещо важно, защото ние лекарите в усилието си да спасяваме животи, предизвикваме болка и да кажем някакво основание, макар че не виждам такова основание някой да реагира по-остро, то когато лекаря и Господ Бог те надари с най-важното нещо в живота ти, ти да се отнесеш така с него.
Граждани подкрепиха лекарския протест в "Шейново"

Граждани подкрепиха лекарския протест в "Шейново"

Граждани и пациенти се присъединиха към протеста на медиците от "Шейново" срещу насилието над лекари след побоя над доктор Албена Гагова. Други болниц...

Съдът остави в ареста мъжа, който нападна акушерка в АГ "Шейново"

Съдът остави в ареста мъжа, който нападна акушерка в АГ "Шейново"

Софийски районен съд остави за постоянно в ареста мъжа, който в събота удари акушерка от болница "Шейново". Съдът уважи искането на прокуратурата и по...