НОВИНИ

Мълчалив протест срещу безумното шофиране

Той беше организиран от близките на 70-годишния Никола Лазаров, който загина в петък вечерта, след като беше премазан от джип "Хамър".

bnt avatar logo
от Деница Торньова
17:50, 22.12.2015
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Демонстрацията се проведе пред съдебната палата в Пазарджик. Шофьорът беше освободен от ареста по-малко от 24 часа, тъй като не били открити доказателства за задържането му. А след като избухна недоволството на хората, Иван Янакиев отново беше задържан.

По предварителни данни при катастрофата Иван Янакиев е управлявал мощния си джип с близо 100 км/час. И въпреки че е убил човек на пътя, той е бил освободен с прокурорско постановление. До повторното му задържане се стигна, след като близките на загиналия огласиха недоволствито си пред медиите. Преди фаталния инцидент,

Янакиев е санкциониран многократно заради различни нарушения, сред които шофиране под въздействието на наркотици и след употреба на алкохол.

Еленко Лазаров - син на загиналия: „Караме хамъри, убиваме хора, караме дрогирани, просто това е и ги пускат, той е задържан над 50 пъти. Ако не му бяха върнали книжката преди няма и месец, сега баща ми щеше да е жив".

Не само близките на загиналия, но и всички, дошли на протеста, поискаха адекватни наказания за шофьорите - убийци.

Според хората, дошли на протеста, Иван Янакиев има и друг сериозен инцидент на пътя. Преди време 27-годишният мъж е блъснал друг пешеходец, а след това му е платил, за да не повдигне обвинение срещу него".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Модерно лъчелечение във Варна
Модерно лъчелечение във Варна
Операция срещу Ислямска държава в иракския град Рамади
Операция срещу "Ислямска държава" в иракския град Рамади