Бившият американски специален прокурор Робърт Мълър беше изслушан в Конгреса. Той отново потвърди извода от своето разследване за липсата на съглашателство между предизборния щаб на Доналд Тръмп и Кремъл. Мълър обаче не оневинява напълно президента.

Дългоочакваното изслушане на Робърт Мълър в Конгреса е с висок залог за опозицията на Тръмп. Бившият шеф на ФБР заяви, че неговият доклад не е изключил напълно президента от съмненията, че е възпрепятствал правосъдието.

Джеролд Надлър, шеф на комисията по правосъдие в Камарата на представителите: Оправдахте ли напълно президента?
Робърт Мълър: Не.

Мълър разследва 22 месеца предполагаема руска следа в американските избори през 2016 г.

Джеролд Надлър, шеф на комисията по правосъдие в Камарата на представителите: Отказа ли президентът да бъде разпитан от вас и вашия екип?
Робърт Мълър: Да.

Бившият специален прокурор се яви първо пред комисията по правосъдие в Камарата на представителите, контролирана от демократите, за разлика от Сената, където мнозинство са съпартийцтие на Тръмп.

В момента демократите са дълбоко разделени дали да започнат процедура по отстраняване на президента за "наказуеми действия".

74-годишният Мълър ще бъде изслушан и в комисията по разузнаване в камарата.

Той не направи изявление при публикуването на доклада му в редактирана версия на 18 април.

Доналд Тръмп го обвини, че е започнал " лов на вещици".

Прокурор Мълър ще даде публични показания пред Конгреса

Прокурор Мълър ще даде публични показания пред Конгреса

Специалният прокурор Робърт Мълър се е съгласил да даде публични показания пред американския Конгрес на 17 юли. Мълър ръководеше независимото разследв...