120 деца в асеновградската градина „Слънце” са пили мляко с миша отрова. Тази вест вдигна на крак властите в града. Полицията проверява дали има данни за злоумишлени действия. Новината за синьото мляко накара десетки родители да изоставят всичко и...

120 деца в асеновградската градина „Слънце” са пили мляко с миша отрова. Тази вест вдигна на крак властите в града. Полицията проверява дали има данни за злоумишлени действия.

Новината за синьото мляко накара десетки родители да изоставят всичко и веднага да отидат да видят децата си. Достъпът до градината обаче беше ограничен от полицията и отчаяните  родители останаха да чакат пред входа. Заради липсата на информация напрежението на ескалира.

Здравните власти и местната администрация съобщиха, че няма натровени деца. Въпреки това са направени кръвни изследвания. До късно следобед всичките възпитаници на градината останаха под наблюдение.

Няма клинични данни, обективни за отравяне. Има съмнение, това съмнение трябва да се отхвърли или докаже, заяви доц. Янко Илиев - токсиколог.

Според първоначални данни оцветяването на млякото се е получило от отрова за мишки. Прокуратурата е започнала проверка дали токсичното вещество е попаднала случайно или има умисъл в действията на персонала.

Огледали сме цялата кухня, иззели сме различни предмети като веществени доказателства, разпитват се лица от персонала на детската градина, каза Димитър Молев – районна прокуратура - Асеновград.

Първите резултати от изследванията не показват да има натровени деца - съобщи кметът на Асеновград Емил Караиванов.