За нов вид измама предупреждават професионалните домоуправители в Русе. Зачестяват опитите на непознати лица да се представят за техни служители, за да събират такси и да извършват ремонтни дейности.

Русе

Сценарият на измамата се разиграва в жилищен блок по улица „Борисова” в Русе. Преди дни в тази кооперация влизат двама непознати. Представят се за служители на фирмата, която обслужва етажната собственост и искат пари.

Цветелин Цонев, професионален домоуправител: Наши клиенти ни се обадиха, за да питат защо събираме пари по обяд, при положение, че по договор се събират след 18:30 часа. Казах им, че не са наши касиери. Майстори , които ще правят обшивки, ламарини. Човек от блока пак се усъмнил и ми звънна, за да попита защо се прави ремонт без да е съгласуван на общо събрание.

Затова професионалните домоуправители съветват хората да не бъдат доверчиви, винаги да изискват легитимация на служителя и да не плащат никакви суми.

Цветелин Цонев, професионален домоуправител: Нашите телефони са 24 часа включени. Могат винаги да се обаждат и да питат.

Заради зачестилите опити на измами, професионалните домоуправители вече разлепят информационни листовки по жилищните входове , за да предупредят хората за новия вид измама.