Мними служители на електроразпределителното дружество Енерго-Про искат от клиенти да заплатят месечната си сметка за ток, предупредиха от дружеството. За измамата алармирали граждани.

Варна

Те получили обаждане от неизвестни, които се представили за служители на електроразпределителната компания и се опитали да убедят хората да платят сметката си за електрическа енергия в брой на адреса. Схемата не се осъществила, защото гражданите уведомили за телефонното обаждане служители на компанията и разбрали, че е направен опит да бъдат подведени.

Компанията не изпраща служители по домовете на клиентите си, за да събират дължими суми за консумирана електрическа енергия. Това е в разрез с възприетите практики на дружеството. Всеки клиент може да заплати сметката си за електроенергия в брой само на касите на Енерго-Про, Български пощи, Информационно обслужване или EasyPay. След извършване на плащането, то се регистрира в системата на компанията и на клиента задължително се издава съответния платежен документ.