НОВИНИ

Много хора се отзоваха на призив и помогнаха на учениците от село Мировци

Дарения от десетки хора получиха учениците от училището в шуменското село Мировци. Това стана след призив в социалната мрежа от директора на училището Мариела Жекова, че децата нямат обувки и в снежните дни не дошли на училище.

bnt avatar logo
от БНТ
12:19, 25.03.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

До скоро учителите носели запазените дрехи и обувки на своите деца, но това не било достатъчно. Едно от момченцата дълго време не идвало в клас, защото нямало обувки. Един ден дошло, но по чехли. Повече от учениците са от бедни семейства.

Красимира Стоянова, учител в ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: Това е нашето всекидневие. Има деца, я пръстче се подава... Децата от по-големите семейства са точно така обути, със скъсани дрешки, с липсващи обувки.
Емилия Александрова, учител в ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: Мъка, че не можем да им помогнем по някакъв начин, въпреки че сме се мъчили. В един момент ни дойде тази идея, да потърсим помощ от други хора, които имат възможности.

Призив в социалната мрежа, че 15 деца от първи до четвърти клас нямат зимни дрехи и обувки предизвика вълна от съпричастност. В училището започнали всеки ден да пристигат пакети. Една от дарителките купила за всички деца нови маратонки.

Мариела Жекова, директор ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: Неочаквано, но чудо... Страхотни хора, много добросърдечни, положително настроени, много отзивчиви.

Освен дрехи и обувки дарителите изпращали и учебни помагала. Децата са изключително доволни, радват се, че някой им е обърнал специално внимание и се е погрижил за тях.

Мабуле: Благодарни сме затова, дето ни дадоха обувки и дрехи.
Мариела Жекова, директор ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: Дрехите, които са пристигнали към този момент, вие видяхте колко са. Много повече очакваме да пристигнат. Мислим да помогнем на други семейства, които имат нужда.

Училищното ръководство сега смята да довърши оградата на училищния двор, но средства за строителни материали нямат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оперната певица Мила Михова с нова книга
Оперната певица Мила Михова с нова книга
Започва кампанията за кандидатстване след 7. клас
Започва кампанията за кандидатстване след 7. клас