След инцидента с дървото, което падна върху жена в центъра на София, главният инженер на район "Оборище", съобщи в "Денят започва", че много от дърветата са потенциално опасни.

София

Според Витан Влахов общината полага усилия за обезопасяването им. Често обаче екипите, които се опитват да премахнат опасните дървета се сблъскват с паркирани автомобили и граждани, които пречат на екипите да си свършат работата, съобщи Влахов.

Витан Влахов, инженер на район "Оборище": Виновни сме всички ние. И ние служителите на Район "Оборище", и на общината, също ходим по улиците и сме застрашени и се опитваме тези инциденти да бъдат минимализирани и да не се случват. Но на практика очакваме повече съдействие и разбиране от гражданите, когато дадено дърво трябва да се премахне. Да се отместят и да се премахнат паркираните в близост до него МПС-та. В същото време и нашата администрация, на Столична община би могла да си организира по-добре работата. И в тази посока би трябвало да бъдат насочени нашите усилия, като служители в администрацията.