НОВИНИ

Много от пътищата в Добричко още са затворени

Тежка е обстановката в Добричка област. Пътищата от републиканската пътна мрежа все още са затворени. Отворен за движение за леки коли е само пътя Добрич-Балчик. А оттам може да се осъществи връзка и с Варна. 30 машини работят по републиканските пътища, на места има преспи по над метър и половина.

bnt avatar logo
от Петя Николаева
20:03, 08.01.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

С отварянето на пътя от Добрич за Балчик има достъп и до част от селата, които от три дни са в снежен капан. В село Поп Григорово пътищата са разчистени благодарение на местен земеделец. И въпреки че ток ту има, ту няма, хората не се страхуват от зимата.

Станка Йорданова: „Ток имаме, вода имаме, дърва имаме, пари имаме, всичко имаме. Ние като казаха, че лошо ще стане времето, имаме деца в града, заредиха ни, имаме лекарства."
Луия Колева: „Всичко си имаме. Ние сме се заредили. Кметицата ни е предупредила, по телевизията съобщиха няколко пъти и сме заредени. При нас нямаше бедствие."

И в селския магазин продукти от първа необходимост не липсват, въпреки че последното зареждане и на хляб е било в четвъртък.

Стефан Митев-продавач: „Брашно, хляб, олио, оцет, всичко каквото е необходимо имаме."

За разлика от Поп Григорово обаче има села до които все още няма достъп и утре приоритетно ще се работи за пробиването на пътя до тях. За спешните случаи се използва верижна машина.

Детелина Николова-областен управител на област Добрич: „Има много болни, има смъртни случаи, за всичко това в координационния център и в нашия оперативен щаб вземаме за всеки случай отделно решение. Бедстващи хора няма."

Автобус с молдовци и няколко коли с румнски граждани изчакват на граничния пунк Кардам, тъй като румънските власти не пропускат никой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Перник остана без парно и топла вода при минусови температури
Перник остана без парно и топла вода при минусови температури
Трети ден Североизточна България остава под снежна блокада
Трети ден Североизточна България остава под снежна блокада