НОВИНИ

Много слънце и температури над 25 градуса ни очакват през следващите дни

През нощта ще преобладава ясно, а утре - слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните южни райони, но ще е почти без валежи. Ще продължи да духа до умерен, в югоизточните райони и планините - временно силен юг-югозападен вятър. Ще се задържи топло за края на октомври: минималните температури в повечето места ще са между 5 и 10 градуса, максималните - между 21 и 26 градуса.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
09:30, 27.10.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
слънце температури градуса очакват следващите дни

Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха 21-23 градуса. Температурата на морската вода е около 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Значителна ще е облачността над масивите в крайните южни райони и на отделни места там слабо ще превали. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и вече ще е по-високо от средното за месеца.

В понеделник над Западна България ще има разкъсана облачност, предимно висока и средна, а над Източна преди обяд на места ще има ниска облачност. Ще продължи да духа югозападен вятър, слаб до умерен, в Източна България по-късно през деня - и временно силен. Ще остане топло, с максимални температури, достигащи на места 26-27 градуса, минималните в повечето места ще са между 10 и 15 градуса.

През нощта срещу вторник и във вторник на отделни места ще превали слаб дъжд, но впоследствие облачността ще намалее. Вятърът ще остане югозападен, към края на деня ще отслабне и ще се ориентира от северозапад.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца - програмисти обучават евродепутати в Брюксел
Деца - програмисти обучават евродепутати в Брюксел
Второ издание на експо Моите пари
Второ издание на експо "Моите пари"