Днес имате възможност да си подарите приятел, като си осиновите куче. Поредната акция се провежда в парка "Заимов" в София. Желаещите се оказаха много повече от кучетата.

София

Доведените кучета от общинските приюти в Горни Богров и Слатина, предварително обезпаразитени, кастрирани и ваксинирани, днес се оказаха малко за многото хора, дошли да си осиновят домашен любимец. Някои чакаха още от обяд.

Юлиян Джавелков: Чакаме от 3 часа. Искаме да си вземем малко кученце. Любител съм. Имал съм и друг път куче.

Единственото условие, за да си осиновите куче, е да носите със себе си лична карта и да попълните тук, на място няколко документа. Пожелателно е да сте си направили и тест за алергия към кучета.

- Ние от предишния път сме си осиновили куче. Сега идваме само да им се порадваме. Ето я нашата красавица. А на хората, които още не са осиновили куче ще им кажа, че това е нещо невероятно. Когато аз съм тъжна, и тя е тъжна.

Веселин Асенов - директор на "Екоравновесие": Не очаквахме толкова много хора. Приятно сме изненадани от многото посетители. Следващият път ще доведем двойно повече кучета, както и повече бебета, за да има кучета за всеки интерес.

Ако днес не успеете да си вземете куче, поради големия интерес, следващата възможност ще е през септември.