Над 2 милиона лева достигна набраната сума от кампанията "Българската Коледа. За 15-та поредна година навръх Рождество Христово звездите на България се обединиха в помощ на най-малките пациенти на традиционния благотворителен спектакъл "Българската Коледа". Инициативата е под патронажа на президента Румен Радев. Тази година тя е под надслов "В подкрепа на спасения детски живот". Събраните средства ще помогнат в грижата за продължителното лечение и активната рехабилитация на хронично болни деца. Дарителските сметки на кампанията остават отворени през цялата година.

София

© снимки: БТА

Вдъхновени от кауза, с мисията да се спаси живот, популярните лица на България обединиха нацията.

Орлин Горанов: Забравихме да бъдем хора, повече отколкото човеци, и именно защото точно магията на коледните празници сбъдва мечти, така че ако го искаме силно няма начин да не се сбъднат тези мечти.
Кирил Маричков: Винаги ще участвам в този концерт и винаги ще пускам СМС-си и просто ви моля да направите всички това.
Владимир Ампов-Графа: Българина все повече все по-състрадателен става и дава и най-малкото, което има за другите.

За 14 години "Българската Коледа" събра почти 30 милиона лева. Съдбите на много деца се промениха.

Иван Лечев: Всеки човек, който се чувства добре да помага на тези, които не се чувстват добре.
Ивет Лалова: Трябва да помагаме, надявам се това да не се случва само по Коледа, но наистина го правя с отворено сърце и се надявам повече деца да имат възможност за добро възстановяване.
Нети Добрева: Всеки път когато по новините чуя, че има дете, което страда, което има нужда от помощ, всичко ми се обръща по различен начин от преди да съм била родител.
Орлин Павлов: Това не трябва да се прави само по празници, но "Българската Коледа" е чудесна инициатива, и събира много пари и винаги помага на адски много деца.
Васил Петров: Хубаво е поради баналния факт, знам, че истината е банална, че помага на хората.

Благотворителността не се измерва в количество, измерва се с това да помогнеш. "Българската Коледа" ще подари надежда и тази година.

© снимки: БТА
Близо 30 милиона лева са събрани за 14 години в кампанията "Българската Коледа"

Близо 30 милиона лева са събрани за 14 години в кампанията "Българската Коледа"

За 14 години в рамките на благотворителната инициатива на президента "Българската Коледа" са събрани 29 984 449 лв. Това съобщи в началото на конц...

Вижте повече за кампанията Българската Коледа