НОВИНИ

Многохиляден протест в Лондон с искане за оставане в ЕС

Стотици хиляди проевропейски настроени британци от всички краища на Обединеното кралство се събраха на протест в Лондон. Те призовават за нов референдум за членството на Великобритания в ЕС на фона на все по-задълбочаващата се политическа криза около Брекзит.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:42, 23.03.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
многохиляден протест лондон искане оставане

Опонентите на развода между Брюксел и Лондон се събраха в района на Хайд парк преди да се отправят на марш под надслов "Оставете на хората да решат" към резиденцията на премиера на "Даунинг стрийт" 10 и след това към правителствените сгради в Уестминстър.

Протестът, който е един от най-масовите в британската столица от десетилетия насам, се организира малко след срещата на върха в Брюксел на лидерите от ЕС. На Европейския съвет в белгийската столица британският премиер Тереза Мей получи отсрочка до 22 май за Брекзит, но само при условия че сделката бъде гласувана в парламента до 12 април.

Демонстрацията, организирана от групата за натиск "Вотът на народа", е подобна на тази, организирана миналия октомври, която привлече по улиците на британската столица близо половин милион души.

Тереза Мей нееднократно е отхвърляла идеята за провеждане на втори референдум за Брекзит с мотива, че това ще задълбочи разделението в британското общество и ще подкопае устоите на демокрацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Каракачанов беше преизбран за председател на ВМРО
Красимир Каракачанов беше преизбран за председател на ВМРО
Актьорът от Осъдени души Ян Енглерт стана Doctor honoris causa на НАТФИЗ
Актьорът от "Осъдени души" Ян Енглерт стана Doctor honoris causa на НАТФИЗ