НОВИНИ

Многохилядно шествие в Стара Загора носи на ръце 300-метров национален флаг

Многохилядно шествие в Стара Загора днес носи на ръце тристаметров национален флаг по пътя-поклонение от центъра на града към Мемориала "Бранителите".

многохилядно шествие стара загора носи ръце 300 метров национален флаг
bnt avatar logo
от БНТ
17:20, 03.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Шествието се организира за четвърти пореден път по повод на Трети март по инициатива на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.
Редиците поведоха свещеници, зад тях беше конницата на прабългарската школа "Багатур", депутати, общественици.

В подножието на "старозагорската Шипка" се състоя военен ритуал в памет на зигиналите в битката за Стара Загора преди 140 години.

"Да не забравяме имената на нашите революционери, имената на всички онези 14 000 старозагорци, чиито кости лежат в полето на Стара Загора," призова в словото си зам.-кметът Иванка Сотирова. Тя пожела здраве, дръзновение, единение и преклонение пред всичко онова, което имаме и което трябва да тачим и за което да милеем. "Да възпитаваме идните поколения в преклонение пред историята на България, в обич към героите, дали живота си за нея! ", призова зам.-кметът.

С военни почести бяха поднесени венци и цветя от името на признателни граждани, неправителствени и патриотични организации.

Венци и цветя са били положени днес и на всички паметници, посветени на Освобождението на Стара Загора - Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци и Паметник на Старозагорското въстание, информират от пресцентъра на общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът изрази благодарност към редица европейски лидери
Премиерът изрази благодарност към редица европейски лидери
Българската общност в Молдова празнува 3 март
Българската общност в Молдова празнува 3 март