По-голямата част от българите искат да се преустановят сезонните промени на часовото време и да се установи за постоянно лятното часово време. Това показаха резултатите от Националната консултация, проведена от Министерския съвет. Данните бяха обявени от Министерството на енергетиката след запитване на „По света и у нас“. В анкетата своите коментари написаха над 17 000 българи.

Първото нещо, което анкетата показва е че 96% от българите искат да бъдат преустановени сезонните промени на часовото време. Според лекари и психолози смяната на времето води до недоспиване, катастрофи и опасност от инфаркт.

И докато около позицията, че времето не трябва да се сменя сме обединени практически всички, разнобоят настъпва, когато трябва да се избере едното от двете времена - зимно или лятно. Все пак, според допитването, повечето българи или 51% са предпочели лятното часово време.

Смяната на часовото време: Как се отразява на учениците?

Смяната на часовото време: Как се отразява на учениците?

Концентрацията на учениците и учителите е най-важна, така че няма голямо значение дали ще се избере зимното или лятното часово време. Въпросът е да се...

За зимното часово време пък своя глас са дали 38% от българите.

Резултатите ще помогнат на страната ни да изготви националната си позиция пред Европейския парламент лятно или зимно време ще изберем за вбъдеще.

Сами решаваме на лятно или зимно време да останем до 1 април 2019 г.

Сами решаваме на лятно или зимно време да останем до 1 април 2019 г.

До 1 април 2019 година България и всички държави членки на ЕС трябва сами да изберат и да съобщят в Брюксел кое часово време смятат да прилагат като п...