НОВИНИ

Министерство на отбраната и МВР с общо учение край границата

Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите на вътрешните работи и на отбраната да организират провеждането на съвместно учение в граничните райони, подложени на най-силен миграционен натиск.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
12:53, 02.03.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
министерство отбраната мвр общо учение границата

„Днес-утре е хубаво да направите съвместно учение долу по границите с Гърция и Република Македония. Във вътрешността се подготвят, но при тези събития, които наблюдавам долу… Както се казва, докато излезе стенограмата, може да обявите…”, каза премиерът Борисов.

Целта на учението е да координират действията си за противодействие на мигрантския натиск. Мярката е необходима след последните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които беше създадена възможност въоръжените сили да участват в охраната на държавните граници, се мотивира Борисов, става ясно от стенограмата на правителственото заседание.

"Щом е планирано, вдигнете ги по тревога, хем да ги видите как действат в такива условия, хем да видите как ще се стиковат с граничарите, как – вие двамата. Използвайте тези почивни дни, защото за бежанците не са почивни дните. Населението, особено надолу по Петрич, по Сандански вече е настръхнало. Чуйте се с кметовете, с областния управител, съберете ги всичките и ги проверете като структури и единици как действат", препоръчва Борисов.

Премиерът изрази подкрепа за решението на министъра на отбраната да спре обществената поръчка за обновяване на автомобилния парк на ведомството. „Радвам се, че си оглеждате министерствата, защото поръчките може и да се правят от администрациите, но накрая всичко се връща при нас. Безкомпромисно проверявайте, може ли да се направи по-добре – да се направи по-добре”, коментира премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 музея с безплатен вход за ученици и учители на 3-и март
8 музея с безплатен вход за ученици и учители на 3-и март
Награждават посмъртно Ваньо Танов
Награждават посмъртно Ваньо Танов