Жителите на отдалечените и труднодостъпни села в района на Сандански вече ще имат мобилен център за здравни и социални услуги. Той ще бъде оборудван и отворен в най-скоро време в село Катунци. В кабинета ще има дежурен медик, който ще преглежда пациентите ежедневно. Освен това ще им помага, когато се налага да попълват и документи за социални помощи.

Сандански Катунци, Сандански

В Катунци живеят над 1200 души предимно възрастни хора, които досега са разчитали само на личните си лекари и на спешна помощ при нужда. В новия кабинет дежурният лекар ще мери кръвното налягане на пациентите,ще ги насочва към специалист. Освен това ще разполага и с автомобил, за да може да пътува и до отдалечените села.

Иван Коричков, кмет на село Катунци
„Ще им купува лекарства, ще им бие инжекции, каквото се налага ще помага доктора”

Хората се надават, че здравният кабинет ще им бъде от полза и ще им спести много разходи.

„Чакаме лекар, той идва в 12: 30 и после на автостоп да си пътуваме до Горно Спанчево.”

„Как идвате сега?"

"Сега с каквото наида , къде с каруца, къде пеш, кога ще ме стигне кола.”

За удобство на хората от две години три пъти в седмицата в Катунци идва и зъболекар. Д-р Ирина Коларова разказва, че районът е голям, а хората, които могат да си позволят да пътуват за зъболекар до Сандански, са малко.

Ирина Коларова, зъболекар
„С мои средства и усилия направих това помещение, за да бъда в услуга на население, което има остра нужда от стоматолог, защото, преди аз да дойда тук, поне 10 години не е имало стоматолог, който да е идвал на този график.”

„То ако трябва да направиш един зъб в Сандански за 20 лв. трябва да дадеш още 10 за път, а тук плащаш си, колкото струва, и готово.”

Д-р Коларова раказа, че за да помага на хората от петричките села е отворила кабинет и в село Кулата.