НОВИНИ

Мобилни екипи помагат на бизнеса да намира служители

Мобилни екипи на Агенцията по заетостта помагат на бизнеса да си намери служители. Услугата стартира преди една година в София и Пловдив. В двете области са проведени над 1400 срещи с работодатели. Заявените нови работни места са около 14 000, а малко над 10 000 души са започнали работа.

bnt avatar logo
от Екип на "По света у нас"
08:30, 16.09.2017 (извънредно)
Чете се за: 01:04 мин.
У нас
мобилни екипи помагат бизнеса намира служители

Мобилният екип на Агенцията по заетостта в Благоевград планира срещи с всички работодатели от ключово значение за трудовия пазар в областта.

Гинка Павлова, кариерен консултант към Регионалната служба по заетостта, Благоевград: Искаме да привлечем и нови и различни, които могат да обявят по-голям брой работни места на пазара на труда. Можем да помогнем на нови инвеститори и бизнес субекти, на които да предоставим предварителна информация на пазара на труда.

Екипът вече е посетил работодатели, които са заявили, че имат нужда от служители. В София свободните работни места са над 2300, а безработните, регистрирани в бюрата по труда - около 14 хиляди. Борил отговаря за подбора на персонал в столична фирма. От две години работи и с Агенцията по заетостта. Налагало му се е да подава заявки, че търси служители в четирите бюра по труда, но в повечето случаи не успявал да намери необходимите кадри чрез тях.

Борил Благоев - специалист "Човешки ресурси": Основно през обявите за сайтове за работа, стимулираме наши служители да препоръчват фирмата.

Мобилният екип на Агенцията по заетостта в София се срещна с Борил, за да проучи колко и какви служители търси фирмата и има ли нужда от обучение на персонала. Обяснили са му и че процедурата за заявяване на свободни работни места ще бъде облекчена.

Юлияна Стефанова - началник на отдел в Дирекция "Бюро по труда", "Възраждане": Тъй като работодателят, подавайки заявка за свободни работни места, контактува само с един служител от мобилния екип.
Ани Каназирска - Регионална служба по заетостта, София": Предлагаме и подбори - нашите тристранни срещи, в които присъстват представител на работодателя, безработните лица и служители от бюрата. И така спомагаме за една по-лесна и бърза комуникация за усвояване на заявените от тях работни места.

В момента фирмата търси 20 касиери и продавач-консултанти, а Борил се надява,че с облекчените процедури мобилният екип ще му помогне да ги намери по-лесно и бързо. Посредниците се ангажираха да съдействат и за намирането на кадри за обекта в Бургас, който фирмата планира да открие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи първият етап на кампанията на БНТ Прозорец към родината
Приключи първият етап на кампанията на БНТ "Прозорец към родината"
RyanAir ще отменя между 40-50 полета дневно
RyanAir ще отменя между 40-50 полета дневно