НОВИНИ

Мобилни КПП-та срещу нелегалните мигранти

40 нелегални мигранти, голяма част от тях жени и малки деца, откри полицията в два луксозни джипа на изхода на Бургас. Те веднага са откарани до Второ районно, където им е осигурена вода. Залавянето на поредната група става след старта на специализираната полицейска операция с мобилни екипи, които правят внезапни проверки на различни места.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:07, 15.08.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

От полицията коментираха, че трафикантите се опитват да заблудят проверяващите като натоварват нелегалните мигранти в супер луксозни джипове. Досегашната практика показва, че за транспортирането от границата с Турция към София и сръбската граница се използваха евтини микробуси и ванове, обикновено втора употреба. Откритите днес мигранти са без документи и се самоопределят като граждани на Ирак. Луксозните коли са със софийска регистрация, но трафикантите са от Бургас.

Цветелина Рандева - говорител на ОД МВР-Бургас: "Двамата каналджии са задържани, като срещу тях са образувани бързи полицейски производства по чл.281 от Наказателния кодекс, а 40-те мигранти ще бъдат обработени от служители на отдел "Миграция" и в последствие настанени в специализирани центрове."

В момента ситуацията в Бургаска област е критична по отношение на нелегалната миграция. Затова на различни места на входа и изхода на Бургас, както и по пътищата водещи от българо-турската граница към вътрешността на страната вече има мобилни КПП-та на които полицаите спират и проверяват не само бусове, но и луксозни автомобили.

Цветелина Рандева - говорител на ОД МВР-Бургас: "Днешната акция е в контекста на специализираната полицейска операция, стартирана преди броени дни на територията на Бургаски регион, свързана с противодейстние на нелегалната миграция и каналджийските действия."

Мобилните екипи проверяват не само товара, но и документите на водачите и пътниците. При съмнение веднага се прави справка в МВР. Такива екипи ще проверяват внезапно и трафика по второстепенните и третокласните пътища, казаха от полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръводарителска акция в храма
Кръводарителска акция в храма
Уроци по тенис за децата от Шумен
Уроци по тенис за децата от Шумен