НОВИНИ

Създадоха мобилно приложение в помощ на бъдещите майки

Новият помощник на бъдещите майки и техните лекари - безплатно мобилно приложение за бременни. Създадено от гинеколог и програмист, то отговаря на въпроси, дава съвети и помага на жените да проследяват всеки етап от бременността си.

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:17, 17.11.2018
5076
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Това е ритъмът на новия живот - бъдещата дъщеря на Катерина. Всеки удар на сърцето предизвиква вълнение. Това ще бъде първата рожба на Катерина. У бъдещата майка възникват безброй въпроси. Вместо да рови в хиляди сайтове с несигурна информация, си изтеглила мобилното приложение за бременни. И намерила всички отговори.

Катерина Григорова: Имам възможност да проследявам прегледите си и да ги записвам. Аз се интересувам да съм здрава и моето дете да е здраво.

Идеята за мобилния съветник дошла при поредния преглед на тогава бременната програмистка Габриала при нейния лекар Александър Кобаков. От него дошла идеята, от нея - реализацията. И приложението вече е факт.

Габриела Йонкова - програмист: Първата информация, която виждаме след влизането е седмицата, в която е бременността и размерите на бебето - текущите - като има и сравнение с плод или зеленчук, който е отговарящ на текущата големина на детето. В случая праскова. Има в него информация за всички изследвания и измервания, които трябва да се направят - всички прегледи.


;

Жените искат повече спокойствие по време на бременността, казва доктор Кобаков.

д-р Александър Кобаков - акушер-гинеколог: Пристигат съобщения ,,може ли, докторе, да се храня с риба, примерно, може ли, докторе, да ходя на басейн" . Приложението дава основи съвети и когато не може да даде отговор, насочва към лекуващия акушер-гинеколог, който проследява бременността.

Пуснали приложението преди 2 седмици - безплатно, без реклами - с иделна цел - да помагат на бъдещите майки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестът на майките продължава, докато не бъде гласувана оставката на Симеонов
Протестът на майките продължава, докато не бъде гласувана оставката на Симеонов
Около 10% от новородените в България са недоносени
Около 10% от новородените в България са недоносени