НОВИНИ

Модели за решаване на мигрантската криза обсъдиха външните министри на ЕС

Модели за решаване на мигрантската криза обсъдиха днес в Австрия външните министри на държавите от ЕС. Който иска да дойде в Европа по легален път, трябва да е наясно и с основните ценности на демократичните общества подчерта пред форума българският първи дипломат Даниел Митов.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева Оператор: Борислава Стефанова
20:19, 11.06.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света

В абатство Гьотвайг на област Вахау домакини на форума бяха австрийският първи дипломат Себастиан Курц и еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан

Европейските външни министри се обединиха около идеята Европа да не се затваря в представата, че когато бъдат решени военните конфликти в държави като Сирия, миграционният натиск ще премине. Проблемът според тях е в провалените институции, които в много от страните в криза не успяват да осигурят бъдеще на хората и сигурна и стабилна среда за живот

Европа трябва да избяга от идеята за безграничен мултикултурализъм и да се насочи към културен и етнически плурализъм, посочи пред форума Даниел Минов. Това по думите му ще даде възможност за изграждането на европейски граждански нации, базирани на ясни ценности.

И днес нуждата от обединение на цяла Европа в търсенето на общо решение за мигрантската криза и нелегалния трафик на хора бе водеща теза в изказванията на европейските външни министри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
70% от британците са за оставане в ЕС, според проучванията
70% от британците са за оставане в ЕС, според проучванията
Матурите – лоши резултати или грешна посока на родното образование
Матурите – лоши резултати или грешна посока на родното образование