НОВИНИ

"Модерният демон" на фотографията Ъруин Олаф пред БНТ: Снимката трябва да говори

Един от майсторите на съвременното визуално изкуство Ъруин Олаф представи у нас четири от най-емоционално въздействащите си фотографски серии. Изложбата може да бъде видяна в Националната галерия и се организира от "Фотофабрика". Световноизвестният фотограф е познат със студийните си снимки, критиците го определят като провокативен и често го наричат "модерния демон" на фотографията. Тази вечер той е специален гост на наградите Mtel Media Masters. Мая Димитрова се срещна с него, вижте откъс от интервюто. Разширен репортаж за фотографа очаквайте в неделя в обедните новини.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
22:00, 18.10.2016
Чете се за: 00:26 мин.
Още
Ъруин Олаф - фотограф: За да разкажеш история със снимка, тя трябва да създава диалог. Поглеждаш я и в главата ти вече има сценарий на филм. Добрата снимка те докосва, може дори да не е на фокус, но гледайки я, си мислиш - никога не съм виждал подобно нещо. Изкуството не трябва да е провокативно, а искрено. И ако с искреността си провокираш - нека бъде така.
- Красотата като идея винаги присъства във фотографиите ви. Какво е вашето разбиране за нея?
- Не търся красивото, по-скоро искам да погледна на всичко по красив начин. Виждаш някого и се питаш - каква е неговата красота, в каква среда да го поставя, за да го снимам в най-добрата му светлина. И тогава - пренаписвате историята - прибавяте слоеве към нея, друг смисъл - използвате красотата като шамар в лицето.
- Това е тайната ви?
- Да. Така ми харесва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барак Обама: САЩ са ангажирани да помогнат на Европа да реши мигрантската криза
Барак Обама: САЩ са ангажирани да помогнат на Европа да реши мигрантската криза
Луфтханза също забрани Galaxy Note 7 в самолетите
Луфтханза също забрани Galaxy Note 7 в самолетите