НОВИНИ

Могерини: ЕС не обмисля нови санкции срещу Русия заради Сирия

Европейският съюз не обмисля нови санкции срещу Русия заради Сирия, заяви днес върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
11:31, 17.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
могерини обмисля санкции русия заради сирия

Могерини уточни, че нито една страна членка не е предложила наказателни мерки срещу Москва заради подкрепата й за режима в Дамаск и бомбардировките на северния сирийски град Алепо.

ЕС обаче може да включи още сирийци, обвинени в нарушаване на правата на човека и военни престъпления, в санкционния си списък, отбеляза в същото време тя, цитирана от Асошиейтед прес.

Могерини направи това изявление в Люксембург преди началото на срещата на министрите на външните работи на страните от Европейския съюз.

По-рано Ройтерс предаде, позовавайки се на дипломати, че Великобритания, Франция и Германия ще се опитат да убедят днес ЕС да осъди руската въздушна кампания в Сирия и да наложи още санкции на режима на сирийския президент Башар Асад.

Преговори през уикенда между САЩ, останалите западни сили и Русия не доведоха до пробив за възобновяване на примирието и осигуряване на хуманитарен достъп в Сирия.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДБГ ще напусне управлението, ако РБ се представи зле на изборите
ДБГ ще напусне управлението, ако РБ се представи зле на изборите
Mъж се е самовзривил в сградата на абхазката телевизия
Mъж се е самовзривил в сградата на абхазката телевизия