Протестите в Ирак продължават. Те започнаха си искане за повече работни места, край на корупцията и по-добри обществени услуги. В момента исканията се редикализират. В протестите участват младежи на възраст от 18 до 25 години, родени след свалянето на режима в Ирак.

В рамките на 16 години в струната се е появила една политическа класа, която у корумпирана. В Ирак има различни въоръжени милиции, към управляващата партия. Фактически няма държава, заяви журналистът Мохамед Халаф в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Моделът, установен в Ирак след 2003 година, разделянето на властта на етнически и религиозна води до това, че постовете в страната се раздават на роднини и приятели на управляващите. От падането на режима до сега от иракската хазна са източени около 700 милиарда долара, твърди Халаф. Не се знае къде точно са отишли тези пари, знае се, че са в сметките на различни политически партии.

Расте броят на убитите по време на протестите. Към днешна дата те са вече 300. Вчера беше спрян интернетът.

Осми пореден ден на протести в Ирак

Осми пореден ден на протести в Ирак

Антиправителствени протести в Ирак за осми пореден ден. Хиляди недоволни излязоха и днес по улиците на много иракски градове.