НОВИНИ

Момче от дом намери и върна плик с пари. Собственикът му предложи работа

18-годишен ученик от Стара Загора намери чанта с голяма сума пари и документи и я върна на собственика й. Благородната постъпка е на Величко Донков, който от малък живее в дом за деца, лишени от родителски грижи "Мария Терезия". В този дом живее и Мария, която преди две години спаси от смърт водач на тролейбус, който си беше глътнал езика.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
17:30, 16.02.2018 (извънредно)
7337
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Величко е единайсетокласник в гимназията по механотехника и транспорт. След училище работи в хипермаркет, където отговаря за количките на паркинга. Именно там забелязал забравена чанта. Без колебания я предал на охраната на магазина.

Величко Донков: ,,Видях една синя количка,която беше оставена и вътре имаше черна чанта, която отдалече също се забелязваше.Обаче аз изпреварих всички хора и отидох първо, взех я, вдигнах я -много тежеше ,викам няма да бъркам вътре,даже не съм си го и мислил.Директно я дадох на охраната,който беше отвънка. Ние така сме възпитани-чуждото не е наше, то си е чуждо.

В дома, където живее Величко от 11 години, не са изненадани от постъпката му.

Латинка Петрова - директор на дом за деца лишени от родителски грижи "Мария Терезия":,,Мен ме изненадва по-скоро това, че той е запазил в тайна от приятелите си.Ние съвсем случайно научихме за това.Той е много скромен,много търпелив и много внимателен и поради тази причина е споделил само с един свой приятел.Фактически новината дойде от търговската верига, в която работи,,

Величко работи в хипермаркета на 4-часов работен ден. От веригата казват, че е изключително съвестен и трудолюбив.

Жанина Малакова - секретариат - търговска верига: ,,Радваме се,че работи при нас и е възможно да получи предложение и да остане на пълен работен ден.
Васил Витанов - търговски директор: ,,За постъпката си Величко ще получи награда от компанията.,,

Другата година Величко ще бъде абитуриент и от сега събира пари за квартира, мечтае да изкара и шофьорски курсове. Добрата му постъпка ще бъде запомнена и възнаградена - собственикът на изгубената чанта, който е бизнесмен, вече е предложил работа на младежа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застрашени ли са зелените площи от застрояване?
Застрашени ли са зелените площи от застрояване?
28 асистенти и помощник-възпитатели на хора с увреждания в Русе сключват договор
28 асистенти и помощник-възпитатели на хора с увреждания в Русе сключват договор