НОВИНИ

Момче с церебрална парализа проходи

Името на Пламен Кавраков – момчето с церебрална парализа, за което неведнъж сме ви разказвали в нашия ефир, отново влезе в новините. Този път – не заради дарителска кампания, а с новината, че Пламен вече ходи.

bnt avatar logo
от Вилиана Иванова
19:29, 29.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.

След няколко дарителски кампании и 6 цикъла на лечение със стволови клетки в московска клиника, пробивът е направен през 2013-а година, когато Пламен започва лечение с плуване. Не по някаква национална програма, а защото майка му сама открила треньорката Десислава Янева.

"Доста тежки моменти сме имали, доста трудни – за него най-вече, но силата на духа спечели", каза Десислава Янева.

Победата на духа е резултат на цял живот борба за пълноценен самостоятелен живот, в която Пламен има неуморен и всеотдаен съюзник.

"Накрая, след толкова много години, след като всички доктори отричаха, че Пламен ще може да ходи, ние вече можем да кажем, че той прави своите първи крачки сам", заяви Десислава Славова.

Пламен има много конкретна представа къде иска да стигне сам. Но запазва дестинацията в тайна, за да не “урочаса” желанието си. Останалите си планове споделя охотно.

"Искам да стана инженер, това ми е мечта", каза Пламен.

Пред бъдещия инженер обаче има още много път за изминаване. Предстои му да се научи да се справя сам. Предстои му вероятно и нова операция, която да направи стъпките му по-стабилни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борис Велчев: Съдебната реформа трябва да започне от МВР и разследването
Борис Велчев: Съдебната реформа трябва да започне от МВР и разследването
Мигрантите, разселвани по квоти, нямат право на избор
Мигрантите, разселвани по квоти, нямат право на избор