Седемгодишният Джулиан Кадман, който беше в неизвестност след терористичното нападение с микробус в Барселона от четвъртък, е бил убит при атаката. Това съобщиха от каталунската полиция, цитирани от Би Би Си.

Семейството на детето поиска от британските власти информация за състоянието му, след като стана ясно, че то е било разделено от майка му, която също е пострадала при инцидента.

По-рано през седмицата се появи противоречива информация за неговото състояние. Първоначално беше съобщено, че то е открито невредимо в испанска болница, но тази информация по-късно беше опровергана от властите в Каталуния.

В петък британският премиер Тереза Мей коментира случая на Джулиан, който има двойно британско и австралийско гражданство, след като дядото на детето, който е британски гражданин, помоли за информация.

Министър-председателят заяви, че властите разследват съобщенията за изчезнало дете, но не назова името му. По думите на дядото Тони Кадман неговата снаха е била ранена по време на атентата и се намира в болница в тежко, но стабилно състояние.

Отрекоха да е намерено 7-годишното момче след атентата в Барселона

Отрекоха да е намерено 7-годишното момче след атентата в Барселона

Съобщенията, че 7-годишното момче, изчезнало по време на атентата в Барселона, е намерено живо и здраво в болница, са неверни. Това пише британският в...