НОВИНИ

Момчето, изчезнало след нападението в Барселона, е било убито

Седемгодишният Джулиан Кадман, който беше в неизвестност след терористичното нападение с микробус в Барселона от четвъртък, е бил убит при атаката. Това съобщиха от каталунската полиция, цитирани от Би Би Си.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:57, 20.08.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
момчето изчезнало нападението барселона било убито

Семейството на детето поиска от британските власти информация за състоянието му, след като стана ясно, че то е било разделено от майка му, която също е пострадала при инцидента.

По-рано през седмицата се появи противоречива информация за неговото състояние. Първоначално беше съобщено, че то е открито невредимо в испанска болница, но тази информация по-късно беше опровергана от властите в Каталуния.

В петък британският премиер Тереза Мей коментира случая на Джулиан, който има двойно британско и австралийско гражданство, след като дядото на детето, който е британски гражданин, помоли за информация.

Министър-председателят заяви, че властите разследват съобщенията за изчезнало дете, но не назова името му. По думите на дядото Тони Кадман неговата снаха е била ранена по време на атентата и се намира в болница в тежко, но стабилно състояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Финландия почете паметта на жертвите на нападението в Турку
​Финландия почете паметта на жертвите на нападението в Турку
Пешеходец е загинал при тежка катастрофа в столицата
Пешеходец е загинал при тежка катастрофа в столицата